Tom Boudeweel over gemiste kansen Club Brugge tegen AC Milan

Dissonant bij Club Brugge: "Afwerken is een kunst waarbij kwaliteit bovendrijft"

Vandaag om 08:32

En weer werd het een verhaal van gemiste kansen voor Club Brugge. Tegen AC Milan deed Blauw-Zwart niet onder voor de tegenstrever, maar bleef het wel zonde punten achter. Commentator Tom Boudeweel wist waarom.

Net zoals tegen Borussia Dortmund lieten de troepen van Nicky Hayen zich in de eerste helft van zijn sterkste kant zien. Het grote probleem voor Club Brugge zat hem echter in het benutten van de geboden kansen. “Club had nu wel altijd die 0-1 moeten maken”, zegt Boudeweel daarover bij Sporza.

De commentator rekende het Blauw-Zwart ernstig aan dat het zichzelf niet beloonde in zich openingsfase. “Als je 4 grote kansen in 8 minuten krijgt ... Het is al vaak hetzelfde liedje geweest dat Club klinischer moet omspringen met de mogelijkheden.” 

“Afwerken is inderdaad een kunst waarbij kwaliteit uiteindelijk bovendrijft”, gaat Boudeweel verder. En aan die kwaliteit ontbreekt het bijvoorbeeld bij Ferran Jutglà, terwijl Milan zich aan de overzijde uiterst klinisch toonde. “Op een bepaald moment trapte Jutgla een teruggelegde bal torenhoog over. De fase was vergelijkbaar met de terugleggers die Reijnders kreeg, maar hij trapt ze wel twee keer binnen.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.