Italiaanse media over nederlaag Club Brugge tegen AC Milan

Italiaanse media zagen 'Belgische uitbarsting' bij nederlaag Brugge tegen Milan

22 oktober om 22:40
Laatste update: 22 oktober om 22:43

    Club Brugge leed, ondanks een sterke start, een 3-1 nederlaag op bezoek bij AC Milan in de Champions League. Tijjani Reijnders was de grote man met twee goals aan de kant van Milan. Dit zeiden de Italiaanse media na de nederlaag van Brugge in Milaan. 

    La Gazetta Dello Sport zag 'Belgische uitbarsting' 
    Club Brugge begon sterk aan het duel an kwam tot een aantal kansen. Het grootste gevaar was het schot op de lat van Joel Ordonez. La Gazetta Dello Sport omschreef de start van Brugge als een 'Belgische uitbarsting', maar zag Milan daarna - mede door de rode kaart voor Raphael Onyedika - sterk terugkomen. "Doelpunt van Captain America (Christian Pulisic) rechtstreeks uit een corner. Onverdiend voordeel, maar Milan ging verder door de directe rode kaart - na controle bij de VAR - aan Onyedika voor een overtreding op Reijnders", zo concludeerde het Italiaanse medium. 

    Corriere Dello Sport noemt Milan 'afgeleid' in de tweede helft 
    Ondanks dat Brugge met een 1-0 achterstand en een man minder ging rusten, kwam het nog tot 1-1 door een goal van invaller Kyriani Sabbe. Volgens Corriere Dello Sport was Milan afgeleid. "De eerste helft eindigde met Milan op voorsprong met één doelpunt en één man na het wegsturen van Onyedika . Aan het begin van de tweede helft raakten de Rossoneri echter afgeleid en maakte Sabbe gelijk", aldus Corriere Dello Sport. 

    Corriere Della Serra sceptisch na overwinning Milan op Brugge 
    Als het aan Corriere Della Serra ligt, heeft Milan goede zaken gedaan, maar mogen zij zich niet laten verblinden door de overwinning op de nummer vier van de Jupiler Pro League. De Rossoneri hebben veel geluk gehad door de rode kaart van Onyedika. "Tegen Brugge eindigt het op 3-1, maar de uitslag is geen bedrog: de Rossoneri leden te veel, zeker meer dan ze zouden moeten hebben. En dat nog met de allesbeslissende rode kaart van Onyedika via de VAR", zei Corriere Della Serra. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.