Twijfel binnen Ajax over terughalen van Antony

'Twijfels gaande bij Ajax over terughalen Manchester United-flop Antony'

Vandaag om 15:46

Binnen Ajax wordt er intern getwijfeld over het eventuele terughalen van Antony. De Braziliaan wordt in het geruchtencircuit gelinkt aan een terugkeer, maar volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is er nog absoluut niets zeker.

In de voetbalpodcast Kick-Off wordt het onderwerp Antony naar Ajax aangesneden. "Binnen Ajax is er ook best wat twijfel over het terughalen van Antony, als die mogelijkheid zich voordoet. Daar is intern discussie over gaande", vertelt Verweij over de geruchten rond een terugkeer van de buitenspeler. Antony werd in de zomer van 2022 voor honderd miljoen euro verkocht aan United, maar die club zou hem weer willen verhuren.

Verweij denkt zelf in ieder geval dat het terughalen van Antony een goede zet zou zijn. "Ik zou die discussie, zeker na het zien van Wout Weghorst, Bertrand Traoré en Davy Klaassen, gewoon stoppen. Als Antony terugkomt in de Eredivisie, waant hij zich ook in het kinderparadijs. Bij Ajax leeft de gedachte of ze wel een Braziliaan moeten halen die het bij Manchester United niet heeft gered en dus ook wel redelijk in de put zit. Ik denk wel dat het een goede beslissing zou zijn."

De periode van Antony bij Manchester United is inderdaad nog niet echt geslaagd te noemen. In totaal speelde de buitenspeler sinds zijn komst 86 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en vijf assists gaf.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.