Leko vond zege van Standard "verdiend"

Leko vond zege van Standard "verdiend": "Charleroi is een heel goed team"

20 oktober om 22:03

Standard Luik mag zich de ploeg van Wallonië noemen. In een beladen kraker met Sporting Charleroi trokken De Rouches met 2-1 aan het langste eind. Ivan Leko glunderde achteraf en maakte van de gelegenheid gebruik om wat meer krediet te vragen van de buitenwereld.

Na twee nederlagen op rij was Standard weer in een neerwaartse spiraal verzeild geraakt. De driepunter tegen de rivalen uit Charleroi zal dus extra deugd doen. "Vandaag speelden we voor een resultaat en hebben we verdiend gewonnen", vat Leko de wedstrijd samen bij Sporza. "Op het einde hebben we het onszelf wel nog moeilijk gemaakt."

Met een knappe vrije schop maakte Isaac Mbenza inderdaad nog de aansluitingstreffer, maar die kwam uiteindelijk te laat voor de bezoekers. Zij verlaten Luik dan ook met lege handen, al zit er wel een complimentje van Leko in de koffer. "Charleroi is een heel goed team en ze hebben niet het aantal punten dat ze eigenlijk verdienen", vindt de Kroaat.

Al zal hem dat worst wezen. Met vijftien punten uit elf duels staat Standard momenteel in de middenmoot. Gezien de prijzenkast van de Luikenaars is dat voor sommige fans nog steeds moeilijk te aanvaarden. Leko vraagt meer geduld. "Dit is nog maar de tweede wedstrijd waarin we met onze sterkste ploeg spelen. Laat ons zien waar we staan binnen tien wedstrijden", geeft hij aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.