De Cuyper beseft waar zijn werkpunt ligt: "Ik doe er alles aan"

De Cuyper werkt hard aan zijn verdedigen: "Je had me toen eens moeten zien"

Vandaag om 10:16

Meer en meer lijkt hij op weg om de vaste linksachter van de Rode Duivels te worden. Maxim De Cuyper mocht onlangs starten tegen Italië en maakte in die partij ook zijn eerste interlanddoelpunt na een verrassende vrije trap. In diezelfde partij kreeg hij daarentegen op verdedigend vlak wat stof tot nadenken. De Cuyper is de eerste om te beseffen dat daar zijn werkpunt ligt.

Bij zowel Club Brugge als de Rode Duivels liet de linksback zijn kwaliteiten al bewonderen. Aan de bal is De Cuyper ongetwijfeld een toegevoegde waarde, met uitstekend passingspel en gevaarlijke voorzetten. Verdedigend durft er al eens iets mis te lopen. "Ik doe er alles aan, geloof me. Ik kijk veel beelden, werk eraan op training ... Wat kan je meer doen?", vraagt hij zich openlijk af bij Het Laatste Nieuws.

De Cuyper heeft ook een logische verklaring voor die defensieve lacunes. Tot zijn vijftiende speelde hij namelijk als linksbuiten. Aangezien hij nog maar 23 jaar is, ligt daar nog steeds progressiemarge. De laatste jaren heeft hij al stappen voorwaarts gezet. "Als ik mezelf op dat vlak nu vergelijk met drie jaar geleden, dan is dat een wereld van verschil. Je had me toen eens moeten zien verdedigen", lacht De Cuyper. Hij hoopt de komende jaren nog vooruit te gaan.

Over die eerste tegentreffer tegen La Squadra gesproken, daar voelde De Cuyper zich zelf ook schuldig over. Hij sprak er bondscoach Domenico Tedesco zelf over aan. "Hij zei: "Max, ik ben blij dat je fouten maakt. En dat je elke keer opnieuw lef toont."" Samen kwamen ze tot dezelfde conclusie: als De Cuyper in die situatie een half metertje lager had gestaan, was dat doelpunt waarschijnlijk niet gevallen. Een nieuw leermoment om mee te nemen naar de toekomst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.