'Ook Ajax gaat voor Stroeykens, maar Anderlecht vraagt nog stevige som'

Vandaag om 18:45
Laatste update: om 18:50

Mario Stroeykens was de voorbije weken één van de grote uitblinkers bij RSC Anderlecht en heeft de Brusselaars al meermaals belangrijke punten opgeleverd. De middenvelder heeft zich ook serieus in de kijker gespeeld en wordt ook gelinkt aan flink wat clubs.

Stroeykens leek afgelopen zomer al te gaan vertrekken bij Anderlecht, maar een akkoord kwam er niet. De interesse is er echter niet op geminderd. Volgens La Dernière Heure tonen namelijk heel wat clubs interesse in de belofteninternational. Onder andere Ajax wordt genoemd als de ploeg die het meest concreet is voor Stroeykens.

De Ajacieden haalden in het verleden al Ethan Butera en Rayane Bounida weg bij Anderlecht en trokken ook nog Mika Godts weg bij KRC Genk. Stroeykens moet de vierde landgenoot worden die op de loonlijst komt te staan in Amsterdam.

Anderlecht is echter niet van plan om Stroeykens zomaar cadeau te geven aan Ajax en vraagt nog een stevige som voor de middenvelder. Naar verluidt wil het minstens vijftien miljoen euro voor Stroeykens, die bij Anderlecht nog een contract heeft tot medio 2026. Een som die (voorlopig) te gortig bleek voor de Nederlandse topclub.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.