Hayen wil beterschap zien bij Club Brugge: "Dit is onvoldoende voor een topclub"

Vandaag om 18:32

Na een 15 op 30 moet Club Brugge weer vol aan de bak en trekt het naar revelatie KVC Westerlo. De Bruggelingen kunnen zich geen puntenverlies meer veroorloven, beseft ook coach Nicky Hayen.

Club Brugge wilde er dit seizoen meteen staan, maar heeft haar start toch gemist. Hayen weet ook dat er absoluut punten gesprokkeld moeten worden. "De cijfers zijn onze realiteit, ook al spreken een aantal statistieken in ons voordeel", klinkt het op zijn persconferentie. "We hebben de meeste kansen en vuurden het meest op doel, maar we mogen ons daar niet achter verstoppen. Het moet gewoon doeltreffender op alle vlakken", geeft hij aan.

Dat een 15 op 30 niet goed genoeg is, weet Hayen dan ook. "Deze cijfers zijn onvoldoende voor een topclub", is hij duidelijk. "Daarom moeten we dit zo snel mogelijk omkeren", aldus de trainer van Club Brugge.

Al wil hij ook het positieve niet vergeten. "Niet alles was slecht: we spelen goed voetbal, creëren kansen maar tonen een gebrek aan efficiëntie. Het is zaak om je momenten te grijpen. Anderzijds ben ik blij dat de rust hier nooit is verdwenen. Dat geeft ons de kans om verder te werken", besluit hij

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.