Colassin is niet mals voor voormalig Anderlecht-coach Riemer: "Vergeleken met Kompany ..."

Vandaag om 18:15

Na de interlandbreak wordt er weer gevoetbald in ons land en trappen RSC Anderlecht en Beerschot de speeldag in de JPL af. Een speciale partij voor Antoine Colassin, die paars-wit deze zomer definitief verliet voor de Kielse Ratten. Onder meer door het gebrek aan speelkansen onder Brian Riemer.

Colassin kreeg onder Vincent Kompany zijn eerste kansen bij RSC Anderlecht, maar wist toch niet door te breken en werd door Riemer amper tot niet gebruikt. De aanvaller houdt dan ook maar weinig goede herinneringen over aan de Deense trainer.

"Hij begon pas met me te praten toen hij dacht dat hij me misschien nodig zou hebben", vertelt Colassin bij Le Soir. "Er hing een soort van afstand tussen hem en de beloftenploeg. Het was zelfs zo dat de U23-spelers en hun staf niet in dezelfde ruimtes mochten komen als de A-kern, zoals het restaurant", klinkt het.

Volgens Colassin is er niet enkel op dat vlak een groot verschil met Vincent Kompany. "Vergeleken met hem lijkt iedereen tactisch beperkt", geeft Colassin nog aan. "Kompany was fenomenaal. Hij was zo sterk in zijn aanpak dat hij soms zelfs de snelheid van zijn lessen moest aanpassen aan ons niveau", besluit Colassin.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.