Romelu Lukaku over terugkeer naar RSC Anderlecht

Lukaku keert zeker terug bij Anderlecht: "Kom niet om af te bouwen"

Vandaag om 07:02
Laatste update: om 07:05

Romelu Lukaku gaat zeker terugkeren bij RSC Anderlecht, dat heeft hij zelf nog eens benadrukt. En als dat gaat gebeuren, zal dat niet zijn om rustig uit te bollen: Lukaku wil kampioen spelen met paars-wit.

De spits van Napoli sprak in de podcast Friends of Sports over allerhande zaken, dus ook over zijn eventuele terugkeer op de Belgische velden. “Het gaat sowieso gebeuren”, vertelt Lukaku. “En ik kom niet terug om af te bouwen. Ik wil nog een goed niveau halen. Ik heb heel veel respect voor Simon Mignolet. Hoe hij terugkeerde, zo moet je dat doen.”

Lukaku heeft al vaker laten doorschemeren dat hij zijn carrière wil gaan afsluiten op het Astridpark, maar van afbouwen wil Big Rom dus niks weten. “Als ik terugkom, gaan de mensen niet zeggen: hij takelt af. Ik zal competitief blijven. Als we twee keer verliezen, zal ik pissed zijn. We moeten kampioen worden. Dat is de mentaliteit waarmee ik ben opgegroeid bij Anderlecht.”

Dat de fans van Anderlecht het nu al zoveel seizoen zonder landstitel moeten stellen, steekt Lukaku en dus heeft hij een doel voor als hij terugkeert: kampioen spelen. “De club weet dat we daar naar terug moeten. We moeten niet bang zijn om dat uit te spreken. Dat is geen grote mond opzetten. Wat is er mis met gezonde ambities?”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.