Lukaku openhartig over huidige generatie Rode Duivels

Lukaku spreekt klare taal over Rode Duivels: "Ga dan weg, dan hoor je er niet bij"

Vandaag om 19:00

Het was al een tijdje geleden dat Romelu Lukaku nog eens een uitgebreid interview gaf. Maar woensdag was het zover. De spits van SSC Napoli en de Rode Duivels nam uitgebreid zijn tijd om onder andere over de nationale ploeg te praten.

Lukaku was namelijk te gast in een podcast van Friends of Sports en ging daar geen vraag uit de weg. Zo maakte hij onder andere een vergelijking tussen de vorige en de huidige generatie. "Sommige jongens zoals Kevin, Thibaut en ik zeggen waarop het staat. Soms komt dat met emoties, maar dat is oké - het toont aan dat je ermee inzit. Kan je dat niet aan? Ga dan weg, dan hoor je er niet bij."

Voor Lukaku is er dus vooral een verschil in mentaliteit. "Nu bij deze generatie stel ik hen vooral de vraag: hoe hard wil je het?" Al geeft de spits daarna meteen wel aan dat hij weet dat alle spelers het willen, maar sommigen zichzelf nog moeten vinden.

Ook op tactisch vlak deed Lukaku zijn zegje. "Dan heb je de taak om dat de hele wedstrijd te doen. Maar doe je dat maar 2 keer op 6? Dan krijg je een probleem en dan denk ik: hou je gewoon aan de afspraken. Als de trainer dingen zegt en spelers volgen dat niet, dan is er een probleem."

Lukaku was er de afgelopen interlandperiode niet bij omdat hij zijn conditie wou onderhouden bij zijn club Napoli. Lukaku en co zijn uitstekend aan het seizoen begonnen en staan aan de leiding in de Serie A.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.