Marc Degryse raadt Tedesco aan Lukaku weer op te roepen

Lukaku terug in november? "Geen enkele reden om hem nog eens thuis te laten”

Vandaag om 12:47

Voor Marc Degryse is de volgende interlandperiode voor Domenico Tedesco toch ten minste een tussenexamen. Tegen Italië en Israël moet in november twee keer gewonnen worden, vindt de analist. En de bondscoach zou er goed aan doen om Romelu Lukaku er dan weer bij te halen.

Na de match met twee gezichten en de nederlaag tegen Frankrijk heeft Tedesco zijn job niet voor de lange termijn verzekerd. “De twijfels blijven”, vertelt Degryse bij HLN. “Dat begint bij zijn slechte communicatie. Zeggen of laten uitschijnen dat de Nations League niet zo belangrijk is, was geen slimme zet. Het is nu aan Tedesco om het volk en de buitenwereld opnieuw achter zich te krijgen.” 

Dat vertrouwen komt alleen terug door sterk spel en overwinningen, weet Degryse. En daarvoor roept Tedesco het best zijn topspelers weer op. “Ze moeten er alles aan doen om te winnen en Tedesco moet de beste spelers selecteren”, stelt de ex-international dan ook.” Ook Kevin De Bruyne? “Die zou ik met rust laten. Maar ik zie geen enkele reden om een fitte Lukaku nog eens thuis te laten.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.