Lukaku geeft zijn mening over de zaak Courtois

Lukaku over de zaak Courtois: "Voetbalbond had het beter moeten afhandelen"

Vandaag om 20:19

Woensdag kwam er een uitgebreid interview met Romelu Lukaku online. De spits van SSC Napoli had het onder andere over de Rode Duivels en de zaak rondom Thibaut Courtois.

Lukaku gaf in een podcast van Friends of Sports zijn eerlijke mening over de kwestie rondom Courtois en de nationale ploeg. "Ik ken Thibaut en de coach, ze hebben een gesprek gehad. Ik ben cool met hen allebei. Maar ik vond persoonlijk dat de voetbalbond het beter had moeten afhandelen."

Volgens Lukaku had de aanpak op de persconferenties beter gekunnen. "Het eerste wat je doet als er een persconferentie is, is zeggen dat er geen vragen mogen komen over Thibaut, de situatie en het gesprek. 'Wie dat nog doet, is niet meer welkom. Klaar.' Zoals Sir Alex Ferguson vroeger deed bij Manchester United."

De spits van de Rode Duivels is dan ook kritisch voor de aanpak van de voetbalbond. "Dus wij hadden dat beter moeten afhandelen. De mensen die bij de bond werken, hadden de druk kunnen weghalen bij Thibaut en de coach. Het heeft aangesleept tot nu! Bij welk ander land gebeurt dat?"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.