Marc Degryse kritisch over Lois Openda en Domenico Tedesco bij Rode Duivels

Degryse kritisch over Openda en Tedesco bij Rode Duivels: “Missen scorend vermogen”

Vandaag om 17:30

Marc Degryse blikte in een recent interview met Het Laatste Nieuws kritisch terug op de prestaties van de Rode Duivels. Hij neemt in het interview ook bondscoach Domenico Tedesco op de korrel.

Volgens Degryse moet Tedesco erin slagen om 6 op 6 te halen in de komende wedstrijden tegen Italië en Israël om degradatie naar de B-divisie te vermijden. Hij benadrukt dat als dit niet lukt, de bondscoach niet eens hoeft te beginnen aan de WK-kwalificatie.

Hoewel er tijdens de interlandweek kritiek was vanuit het publiek die om Tedesco's ontslag riepen, vindt Degryse dit ongepast en slecht getimed. Hij geeft wel toe dat Tedesco tijd heeft gewonnen met de wedstrijd tegen Frankrijk, waar de intenties en tactische keuzes goed waren.

Vooral Doku op rechts en Castagne als linksachter vielen positief op. Toch blijft Degryse kritisch: “We missen scorend vermogen”, zegt hij. Ondanks dat Loïs Openda een van zijn betere wedstrijden speelde, had hij te veel kansen nodig om tot scoren te komen. "Dat moet beter", aldus Degryse.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.