Mandela Keita (ex-Antwerp) over opvallende situatie bij U21 Rode Duivels:

Keita over opvallende situatie bij U21 Rode Duivels: “Waren bezig met ons duel"

Vandaag om 17:15

Na de kwalificatie van de U21 van de Rode Duivels voor de play-offs van Euro U21 2025, omschreef Mandela Keita het als “een opluchting”. Ondanks een 0-1 nederlaag tegen Hongarije, verzekerde de 3-2 nederlaag van Schotland in Kazachstan hen van een plek in de play-offs. 

“We zijn blij dat we ons gekwalificeerd hebben, maar we hadden het hier graag met winst afgesloten”, aldus Keita op de persconferentie, geciteerd door RTBF. Hij benadrukte dat België goed speelde tegen een sterke tegenstander, maar dat het verschil werd gemaakt door kleine details. "Het lukte ons niet om te scoren en zij hadden een kans, de penalty. We hadden beter verdiend."

De nederlaag tegen Schotland bleek uiteindelijk in het voordeel van België te werken. “De videoanalist hield de score van de andere wedstrijd in de gaten, maar wij waren meer bezig met onze eigen wedstrijd”, legt Keita uit. 

Veel van de spelers wisten niet dat Schotland verloren had en waren teleurgesteld na het laatste fluitsignaal. “Wat voor ons belangrijk was, was de wedstrijd winnen”, zei hij, waarbij hij aangaf dat de focus volledig op het veld lag. Ondanks de vroege penalty, die volgens Keita “pijn deed”, kwamen de Belgen geleidelijk terug in de wedstrijd door hard te werken. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.