Mandela Keita en Arthur Vermeeren bij Jonge Duivels

Keita en Vermeeren: “Braken door bij Antwerp, wonnen de titel en beker, dat schept een band”

Vandaag om 15:25
Laatste update: om 15:26

Mandela Keita speelt momenteel voor Parma, waar Arthur Vermeeren uitkomt voor RB Leipzig. De vrienden hebben één ding met elkaar gemeen. Ze braken beide door bij Royal Antwerp FC.

Keita en Vermeeren kunnen goed met elkaar opschieten. "We braken door bij Antwerp. We wonnen de titel en de beker, speelden Champions League en maakten samen ons debuut voor de Rode Duivels. Dat schept een band", vertelt Keita bij Het Nieuwsblad.

De spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van Antwerp zijn voor deze interlandperiode niet opgeroepen voor de Rode Duivels. Wel spelen de jongelingen voor de Jonge Duivels.

Voor Keita geldt het niet oproepen als een teleurstelling. "Dat is het altijd als je niet bij de Rode Duivels wordt opgeroepen. Maar je moet naar jezelf kijken en eerst zorgen dat je bij je club beter presteert", vertelt Keita. 

Vermeeren ziet de selectie voor de Jonge Duivels juist als een kans. "Je kan jammeren om die niet-selectie of je kan er het beste van maken. Ik zie dit als een kans om ritme en vertrouwen op te doen", aldus Vermeeren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.