"Na Italië en Israël moet de positie van Tedesco geëvalueerd worden"

Vandaag om 12:00

De Rode Duivels hebben met 1-2 verloren van Frankrijk, maar Marc Degryse is wel positief. Hij vindt deze keer niet dat bondscoach Domenico Tedesco fouten heeft gemaakt.

Ik hou hier absoluut een positief gevoel aan over. We speelden vooruit en creëerden kansen", aldus Degryse bij VTM2. "Je kan nu moeilijk zeggen dat Tedesco rare zaken heeft uitgespookt. De ploeg stond er en hij maakte de juiste keuzes. Eigenlijk kan je hem niets verwijten. Dat de fans het vertrouwen kwijt waren is logisch. Maar na vanavond is er toch weer een beetje hoop."

De strijd is echter nog niet gestreden. "Tedesco heeft nog twee goeie wedstrijden nodig om dat vertrouwen helemaal terug te winnen. Volgende maand tegen Italië (14 november, red.) moeten ze hetzelfde niveau brengen, én moet er gewonnen worden. Je kan niet blijven wijzen naar gemiste kansen of een slecht eerste halfuur. En na Italië en Israël (17 november, red.) moet de positie van Tedesco geëvalueerd worden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.