Duitse bond neemt voor Oranje-duel afscheid van oudgedienden

Duitsland - Nederland extra bijzonder: vier oudgedienden in het zonnetje gezet

Vandaag om 17:51

Het Duitse nationale elftal neemt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oranje afscheid van een viertal oudgedienden. Dat melden diverse media in het land. Het gaat om Manuel Neuer, Thomas Müller, Toni Kroos en Ilkay Gündogan. 

De DFB (Duitse voetbalbond) wil de vier onlangs gestopte ex-internationals nog één keer in het zonnetje zetten. Neuer, Müller, Kroos en Gündogan speelden gezamenlijk maar liefst 451 interlands voor Duitsland. De drie eerstgenoemden speelden hun meest bijzondere interland ongetwijfeld op 13 juli 2014. Toen werd Duitsland ten koste van Argentinië wereldkampioen in Brazilië. 

Kroos zal overigens als enige niet aanwezig zijn bij het eerbetoon, dat plaatsvindt voorafgaand aan de volksliederen van Duitsland en Nederland. De voormalig middenvelder heeft verplichtingen met zijn eigen academie. "Het zal heel emotioneel worden", blikte bondscoach Julian Nagelsmann deze week al vooruit. 

Duitsland - Nederland wordt maandagavond afgewerkt in München. De wedstrijd begint om 20.45 uur.  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.