Niet doorgebroken bij Club Brugge, nu uitblinker in ons land: "Het lag niet aan Hayen"

12 oktober om 23:00

Club Brugge deed de voorbije jaren steeds meer een beroep op eigen jeugdspelers en zag heel wat jonkies doorbreken. Onder meer Maxim De Cuyper, Kyriani Sabbe en Joaquin Seys konden de volgende stap zetten. Keano Vanrafelghem dan weer niet, al is hij inmiddels wel een uitblinker in ons land.

De 21-jarige middenvelder speelde jarenlang in de jeugd van Club Brugge, maar verliet begin 2023 Blauw-Zwart voor Patro Eisden. Daar is hij, na een uitleenbeurt aan Sporting Hasselt, inmiddels een uitblinker in de Challenger Pro League en zit hij na zeven duels aan vijf doelpunten en één assist.

"Op een bepaald moment was het aan beide kanten moeilijk en was het tijd voor een nieuw avontuur", verklaart hij zijn vertrek bij Het Belang van Limburg. Nicky Hayen was toen coach bij Club NXT, maar het vertrek van Vanrafelghem lag volgens hem niet aan Hayen. "Neen, zeker niet. Hij had het wel voor mij, maar het was toen gewoon op bij Club Brugge", aldus de middenvelder.

Inmiddels wordt Vanrafelghem al gelinkt aan verschillende andere clubs in binnen- en buitenland. Al lijkt de kans klein dat Patro het nieuwe goudhaantje al snel zal laten gaan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.