Is KRC Genk toch geen echte topclub in België? "Dat is het grote verschil"

Vandaag om 18:08

KRC Genk is goed begonnen aan het nieuwe seizoen en staat momenteel aan de leiding in de JPL. Toch is niet alles peis en vree bij de Limburger en waarschuwt ex-speler Tom Soetaers nog voor de rest van het seizoen.

Met een 22 op 30 heeft Genk een goed seizoensbegin achter de rug en staan de Limburgers volgens Soetaers ook terecht aan de leiding. De laatste weken liep het echter wat minder en verloor het voor de interlandbreak zelfs van KV Kortrijk.

Voor Soetaers is dat ook niet echt een verrassing. Hij ziet dat wel vaker gebeuren bij Genk. "Je ziet het vaak in de geschiedenis van de club. Wanneer het een periode goed draait, begint Genk vermijdbare punten te verliezen", geeft hij aan in Het Belang van Limburg.

Zaken die volgens hem bij andere clubs niet gebeuren. "Dat is het verschil met een echte topclub: zij presteren constanter. Tegen Kortrijk moet je altijd iets pakken. Een nederlaag tegen Club Brugge of Anderlecht kan je incalculeren, maar tegen de kleintjes moet je zorgen dat je geen punten laat liggen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.