191 buurtbewoners schieten in actie met advocaat en procedure pro nieuw Club Brugge-stadion

Vandaag om 17:18

Maar liefst 191 buurtbewoners van Sint-Andries zijn de strijd aangegaan tegen een handvol buurtbewoners die tegen de bouw van een nieuw stadion voor Club Brugge zijn. Zij hebben een advocaat aangenomen om te procederen vóór een nieuw stadion.

In totaal zijn voorlopig nog maar zeventien(!) buurtbewoners tegen de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge. Niet naar de zin van een pak meer buurtbewoners, die wél een nieuw stadion willen zien. 191 daarvan hebben nu ook een advocaat, Gregory Verhelst, aangenomen om te pleiten voor de bouw van een nieuwe voetbaltempel.

"Hun voornaamste bekommernis is een kwalitatieve leefomgeving in hun wijk. Het initiatief gaat dus niet uit van Club Brugge of haar supporterslegioen", is advocaat Verhelst duidelijk in Krant van West-Vlaanderen. Volgens hem gaat het ook niet enkel om supporters van Club Brugge, maar ook van Cercle Brugge of KAA Gent. En dus ook vooral buurtbewoners, die binnen een straal van 2km van het huidige Jan Breydelstadion wonen.

Betere leefkwaliteit
Naar verluidt willen de 191 buurtbewoners niet langer toekijken hoe een bijzonder kleine minderheid uit de wijk al jaren de bouw van een nieuw Clubstadion, dat ook voor een nieuw buurtpark en betere mobiliteit zal zorgen, tegenhoudt. "Dankzij het nieuw stadion zal hun leefkwaliteit verbeteren", zegt Verhelst nog.

De advocaat heeft inmiddels al de belangen van de 191 buurtbewoners verdedigd in een procedure voor de Raad van State en bereidt inmiddels ook al een tweede wapenfeit voor waarin hij de argumenten pro een nieuw stadion wil voorleggen aan de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.