Brugse burgemeester zet zich volledig achter stadionplannen en is streng voor "trage rechtsgang"

Vandaag om 17:16

Club Brugge probeert al meer dan tien jaar een nieuwe voetbaltempel te bouwen, maar stuit steeds op tegenkanting van slechts een handvol buurtbewoners. Nochtans is er meer dan steun genoeg om toch te beginnen bouwen. Zelfs van Dirk De fauw, burgemeester van Brugge.

De voorbije jaren werden er verschillende mogelijke locaties genoemd om te bouwen, maar die bleken steeds onhaalbaar. "De omgeving van het Jan Breydelstadion is de enige logische uitweg, het meest haalbare project", is De fauw duidelijk bij Het Laatste Nieuws.

Het stadion staat er echter nog steeds niet, tot ongenoegen van De fauw. Volgens hem is de Stad Brugge ook een enorme voorstander."Hadden we méér kunnen doen? Neen," klinkt het. Volgens hem mogen buurtbewoners ook zeker protesteren, maar moet er sneller een beslissing genomen worden. "Wat mij stoort, is dat de rechtsgang zo traag gaat en eindeloos herhaald kan worden", zegt hij.

"Zelfs als de Raad voor Vergunningsbetwistingen de tegenargumenten verwerpt, kunnen tegenstanders nog naar Cassatie bij de Raad van State. En dan zijn we weer vertrokken", voegt hij er nog aan toe. Maar De fauw is ook vastberaden om het stadiondossier goed te doen aflopen. "Laat ons hopen dat dit lukt", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.