Afwezigheid Lukaku wekt onbegrip op: "Had toch afspraak kunnen maken met Napoli?"

12 oktober om 21:46

In de Nations League geen Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku bij de Rode Duivels. Vooral de afwezigheid van die laatste pion zorgt voor flink wat kritiek.

In Tijd voor Voetbal gaf men al aan dat men de afwezigheid van Lukaku helemaal niet begreep. Dat wordt ook herhaald door Jan Mulder en Frank Boeckx bij VTM. Zij snappen de beslissing van Domenico Tedesco en/of Lukaku helemaal niet.

“Dat De Bruyne afhaakt omdat hij gekwetst is: akkoord... Maar Lukaku. Een beetje strenger beleid op dat gebied mag wel", geeft Mulder aan bij VTM.

Dat Lukaku bij Napoli blijft om zich te 'integreren' en sneller fit te raken, snapt Boeckx al helemaal niet. "Wedstrijden spelen is toch nog altijd de beste training? Het is net in matchen zoals tegen Frankrijk en Italië dat toppers zoals Romelu moeten rechtstaan... Dat hij het tegen de kleine landen kan, heeft hij inmiddels al wel voldoende bewezen", klinkt het.

Net zoals Vincent Haegeman bij Tijd voor Voetbal aangaf, snapt Boeckx ook niet dat Lukaku trainingen bij Napoli verkiest boven wedstrijden. "Bovendien traint Napoli nu toch ook met een flink uitgedunde groep. Verlopen die trainingen daar dan zo scherp en goed? Hij kon toch met Napoli afspreken een beperkt aantal minuten te spelen, zodat hij zich niet opbrandt naar de komende weken toe", vraagt hij zich af.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.