Veljkovic open over Propere Handen, over Anderlecht, Club Brugge, Genk, KBVB

Veljkovic wijst in zaak Propere Handen naar Anderlecht, Club Brugge, Genk en KBVB

Vandaag om 12:18

Dejan Veljkovic, de 54-jarige spijtoptant van de zaak ‘Propere Handen’, heeft zich fel uitgelaten over alle andere betrokkenen in de zaak. Veljkovic noemt het onrechtvaardig dat hij tot nu toe als enige echt op de blaren moet zitten. Veljkovic vindt het ook niet correct dat hij als spilfiguur wordt beschreven.

Veljkovic heeft in de media veel gelezen dat hij in de zaak Propere Handen zou fungeren als een spilfiguur. De spijtoptant is het hier niet mee eens en geeft aan dat alles voortkwam uit het initiatief van de verschillende voetbalclubs. Zij waren het voornamelijk die profiteerden van de verschillende constructies deelt Veljkovic aan Het Laatste Nieuws.

Veljkovic geeft RSC Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk als voorbeelden. “Het bestuur van Anderlecht heeft me gevraagd om een buitenlandse constructie uit te werken om Milan Jovanovic te kunnen betalen. Club Brugge stelde voor om de ontslagvergoeding van Georges Leekens deels te regelen via mijn vennootschap in Cyprus. Het bestuur van Racing Genk werkte een soortgelijke regeling uit om Peter Maes via een fiscale constructie te betalen”, alds Veljkovic.

Veljkovic geeft tot slot zelfs de KBVB als voorbeeld. Als de top van de bond zo werkt, dan is het volgens Veljkovic niet mogelijk dat hij een spilfiguur is. “Vind jij het normaal dat de CEO samen met de financieel directeur en voorzitter van de KBVB mij vragen om hun keeperstrainer deels in het zwart te betalen via het buitenland?”, besluit Veljkovic.