Een nieuwe machtsstrijd bij RSC Anderlecht? "De ster van Fredberg is vervaagd"

Vandaag om 16:33

Met David Hubert heeft RSC Anderlecht de opvolger van de ontslagen Brian Riemer gevonden. De man die de knop doorhakte is 'niet'-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute en niet CEO of Sports Jesper Fredberg. Een beslissing die ook kritiek oplevert.

Onder meer Ryan Mason, Mark van Bommel, Tomislav Ivic en Raphael Wicky waren namen die op het lijstje stonden van Fredberg. Toen echter enkel die eerste nog echt overbleef als potentiële kandidaat besloot Vandenhaute naar verluidt om zelf in te grijpen en voor Hubert te kiezen.

Volgens analist Nordin Jbari was men bij Anderlecht zelfs helemaal niet voorbereid op een ontslag van Riemer. "De directie van Anderlecht heeft Riemer niet van de ene op de andere dag ontslagen, ze hebben erover nagedacht. We hebben echter de indruk dat ze Riemer hebben ontslagen en pas daarna hebben gebeld naar anderen. Ik begrijp nooit dat ploegen hun trainer ontslaan zonder een Plan B te hebben", klinkt het bij RTBF.

Volgens La Dernière Heure-journalist Jonathan Lange lijkt Fredberg ook steeds minder voor het zeggen te hebben en trekt Vandenhaute, die recent nog aangaf 'niet-uitvoerend' te zijn, wel steeds meer de macht naar zich toe. "Er zijn twee stromingen binnen de Anderlecht-directie. Met deze keuze is de ster van sportief directeur Fredberg aanzienlijk vervaagd. Deze keuze markeert heel duidelijk een overname door voorzitter Vandenhaute", geeft hij aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.