Zware kritiek op Union na 'politieke druk': "Een instrument voor politieke beïnvloeding"

Vandaag om 16:17

De verkiezingen staan voor de deur en zondag kunnen inwoners van hun gemeente stemmen op de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Union bleek dat het geschikte moment om zich ook even te mengen in de politieke debatten.

Enkele dagen voor de verkiezingen besloot Union namelijk om op de social media-kanalen kritiek te geven op Ecolo Vorst, dat zich momenteel verzet tegen de stadionplannen van de club in hun stad. Union wil namelijk bouwen op de Bemptsite, maar stoot op tegenkanting van onder meer Ecolo Vorst.

Niet naar de zin van Union, dat op de eigen kanalen enige druk uitoefende en kritiek gaf op de politieke partij. Die uitspraken leverden Union dan weer zélf kritiek op. Zo klinkt het op X dat een voetbalclub zich niet moet mengen in de politiek, net zoals kandidaat-burgemeester Séverine de Laveleye zich bijzonder kritisch uitliet.

"Ik ben verbaasd over de rol die de directie van Union probeert te spelen in het verkiezingsproces in Vorst", klonk het in een communiqué. "Elke burger moet zelf zijn of haar keuze in alle vrijheid kunnen maken, zonder aan externe druk te worden onderworpen, ook niet van een club zoals Union, waar we fier op zijn. Het is hun rol om een drijvende kracht te zijn voor eenheid en positieve sportieve waarden, in plaats van een instrument voor politieke beïnvloeding."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.