Na Lukaku en KDB ook Tedesco onder vuur: 'Zijn houding is wraakroepend'

Vandaag om 15:32

De Rode Duivels kunnen in de Nations League voorlopig geen beroep doen op Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, die verstek hebben gegeven voor die partijen. Het duo kreeg er al kritiek voor, maar ook Domenico Tedesco wordt niet bespaard van de kritiek.

Voor Peter Vandenbempt is het onbegrijpelijk dat de bondscoach namelijk ook zomaar toelaat dat (ster)spelers zelf beslissen om de Nations League naast zich te laten liggen. Vandenbempt vindt de houding van Tedesco niet kunnen. 'De houding van Tedesco is wraakroepend. Duidelijk fitte spelers als Lukaku of Meunier hoeven zich niet te melden, aanvoerder (!) De Bruyne komt over een maand of zes nog eens langs. Als het past', schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

Volgens de voetbalcommentator staat de toekomst van het interlandvoetbal door die houding zelfs op het spel. 'Als de sleutelspelers van hun generatie parttime international willen zijn en de bondscoaches hen daarbij faciliteren, dan is het interlandvoetbal inderdaad ten dode opgeschreven', geeft hij nog mee.

Voor Vandenbempt is het dan ook duidelijk dat de KBVB ook moet ingrijpen. 'Als ze het in Tubeke eindelijk wat op orde hebben, mag dat een prioriteit zijn. Dat het nationale shirt opnieuw ernstig genomen wordt', besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.