Vermeeren blikt terug op moeilijke periode: "Dan wordt het frustrerend"

Vandaag om 15:03

Arthur Vermeeren is met de U21 van de Rode Duivels aan het werk. Een selectie voor de A-ploeg zit er niet in na een rumoerige periode bij Atlético Madrid en RB Leipzig. In Duitsland hoopt de middenvelder alvast het voetbalplezier terug te vinden.

Vermeeren verliet in januari Royal Antwerp FC voor Atlético Madrid, maar kwam er amper aan spelen toe en kende er een bijzonder moeilijke periode. "Het was niet makkelijk, zeker als jonge gast", blikt Vermeeren terug in Het Laatste Nieuws.

Van Antwerp naar Atlético verhuizen is niet simpel, heeft Vermeeren ook ondervonden. "De stap naar Atlético, het allerhoogste niveau, was groot", geeft hij aan. "Als je daar in de ploeg wil geraken, moet je keihard werken. Dat deed ik ook. Als het dan niet lukt en je weinig kansen krijgt, dan wordt het na een tijdje wel frustrerend. Dan is het moeilijk om de moed erin te houden."

De middenvelder besloot na een moeilijke periode bij Atlético dan ook (tijdelijk) afscheid te nemen van de club. Hij trok naar RB Leizpig, waar hij nog steeds geen vaste basispion is, maar wel minuten krijgt. Hij stond twee keer in de basis en mocht ook al vijf keer invallen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.