Toekomst van Tedesco bij Rode Duivels? “Vergissing om contract te verlengen”

Toekomst van Tedesco bij Rode Duivels? “Vergissing om contract te verlengen”

Vandaag om 10:12

Philippe Albert, analist bij RTBF, uitte zijn onvrede na de wedstrijd tussen België en Italië. Hij merkte op dat de Rode Duivels aanvankelijk veel moeite hadden om hun spel te vinden. Albert stelde bij zich verder ook vragen bij het nieuwe systeem van Tedesco.

Volgens Albert zochten de spelers hun positie, wat leidde tot verdedigende fouten. “Bij het eerste doelpunt ging Doku uit positie, daarna werd Debast meegezogen, Faes moest compenseren maar te laat, en De Cuyper werd verkeerd uitgelijnd.” Het tweede doelpunt zag er niet veel beter uit, met een 50 meter uit positie lopende Theate.

De tactische keuze van Domenico Tedesco om Jérémy Doku ver naar achteren te plaatsen bleek geen succes. "Het was zonde", zei Albert, die het jammer vond dat Doku te ver van het doel stond om effectief te zijn. Vincent Langendries voegde toe: "Veel te ver van het doel van de tegenstander om zijn acties te beginnen." 

Voor Albert was de eerste helft "belachelijk en schrijnend 11 tegen 11." Op de vraag of Tedesco nog de juiste man voor de job is, was Albert duidelijk. “Ik zou hem niet hebben gehouden na de EK. Het was al een vergissing om hem vlak voor het toernooi te verlengen”, verklaarde hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.