Degryse over Tedesco en Rode Duivels: “Fouten die hij ook op het EK maakte"

Degryse over Tedesco: “Blijft hervallen in fouten die hij op het EK maakte"

Vandaag om 09:59

Marc Degryse was kritisch na het gelijkspel tegen Italië. Domenico Tedesco heeft volgens de analist opnieuw foute keuzes gemaakt. De analist gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws. 

Het was niet goed … Toch merkte Degryse wel een betere tweede helft op. Een van de belangrijke veranderingen was de positiewissel van Trossard naar het centrum en Doku die op links kwam te staan. "Dat waren twee positiewissels die goed waren", zegt Degryse. Ondanks de enkele lichtpuntjes ziet Degryse weinig redenen voor lof aan het adres van bondscoach Domenico Tedesco. 

"Hij blijft hervallen in zijn fouten die hij op het EK gemaakt heeft", klinkt het scherp. "Communicatief ook, trouwens. Hij zei een dag voor de wedstrijd dat 'de spelers op de juiste plaats' moesten staan. Om dan zo aan dat duel te beginnen... Ik begrijp dat niet", zegt hij vol ongeloof. 

Degryse waardeert het wel dat het team terugkwam en uiteindelijk 2-2 speelde, maar hij wijst op een tekortkoming. "Al is het toch een tekortkoming dat we Donnarumma in het laatste half uur niet aan het werk konden zetten."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.