Degryse heeft het gehad met Tedesco

Degryse heeft het gehad met Tedesco: "Hij is in staat om dit nóg eens te doen"

Vandaag om 17:14

Ook na het 2-2-gelijkspel in Rome blijven er veel twijfels heersen rond Domenico Tedesco. Tegen de Italianen voerde de bondscoach - niet voor het eerst - enkele tactische verschuivingen door en die pakten - evenmin voor het eerst - niet al te best uit. Marc Degryse wordt er stilaan moedeloos van.

Tedesco trachtte het gevaar van Federico Dimarco te neutraliseren door Jérémy Doku als wingback op rechts te zetten. Dat experiment mislukte. Na één minuut was het al kassa voor La Squadra. Wat Degryse vooral stoort, is dat Tedesco die verkeerde keuze achteraf goed praatte. "Hij gaat in staat zijn om dit nóg een keer te doen", waarschuwde de analist bij VTM.

Volgens hem is de analyse van de eerste helft glashelder: de Rode Duivels kwamen er niet aan te pas. "Want hij ziet duidelijk niet dat dit de reden was dat we in die eerste helft achter de feiten hebben aangelopen en we er aanvallend nooit zijn uitgekomen", argumenteert Degryse. Ook collega-analist Jan Mulder was bijzonder hard voor Tedesco. Maandag krijgt die een kans om zich weer wat meer in de harten van de fans te coachen, al wordt dat geen sinecure tegen Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.