VoetbalPrimeur rapportcijfers Italië tegen België in Nations League

VP Rapport: Rode kaart Italië brengt Rode Duivels terug in Nations League-duel

10 oktober om 22:48

België begon dramatisch aan het Nations League-duel tegen Italië. De Rode Duivels hadden een rode kaart voor de tegenstander nodig om enigzins terug te komen in de wedstrijd. VoetbalPrimeur.be stelt het team van Domenico Tedesco op rapport nadat het alsnog een 2-2 gelijkspel wist te behalen.

Koen Casteels  - 6
    Casteels mocht al na de eerste minuut de eerste bal uit het netje vissen, maar daar kon de sluitpost weinig tot niets aan doen. De keeper van Al-Qadisiyah had te maken met een Belgische defensie die in de eerst helft, gigantisch door het ijs zakte.

Zeno Debast - 5
    In de eerste helft bleek dat de achterhoede van de Rode Duivels afgetroefd werden door de Italianen. Debast speelde daar een negatieve rol in. Federico Dimarco kon meerdere malen opstomen, waar de goals van Italië ook uitkwamen.

Wout Faes - 5,5
    Tot aan de tweede helft speelde Faes een enorm matige wedstrijd. De verdediger werd continu overlopen door de Italianen en wist geen vuist te maken tegen Mateo Retegui. Faes vervulde wel bij de 2-2 van Trossard een belangrijke rol, door de assist te leveren bij de corner waar het doelpunt uitviel.

Arthur Theate - 5
    Voor Theate was het een interland om snel te vergeten. Zowel voetballend als verdedigend kon de speler van Eintracht Frankfurt niet meekomen in het Nations League-duel. Theate bewees dat de Rode Duivels behoefte hebben aan een verdediger van het niveau Vincent Kompany of Jan Vertonghen.

Maxim de Cuyper - 6,5
    De Cuyper speelde een steady match voor de Rode Duivels. Daarbij bracht hij België meteen terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken na een goed ingestudeerde vrije trap. De Cuyper kan als een van de weinigen tevreden terugkijken op het duel tegen Italië.

Youri Tielemans - 6
    Na het afvallen van Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku, kwam een gedeelte van de druk bij Tielemans te liggen. De man die als aanvoerder fungeerde, speelde een degelijke wedstrijd zonder dat hij echt betrapt kon worden op grote fouten.

Orel Mangala - 5
    Voor Mangala gold hetzelfde verhaal als Tielemans. De Italianen hielden het veld klein, waardoor hij geen potten kon breken. Daarbij bleek Sandro Tonali een maatje te groot te zijn voor de middenvelder.

Jérémy Doku - 5,5
    Zo snel, wendbaar en dreigend Doku oogt bij Manchester City, zo broos was het bij de Rode Duivels tegen Italië in de eerste helft met dank aan de bondscoach, die Doku op rechtsachter zette. Na de rust kreeg Doku meer vrijheid en dat pakte beter uit.

Charles de Ketelaere - 5
    De Ketelaere kon zijn goede vorm bij Atalanta Bergamo niet vertalen op het veld bij de Rode Duivels. In Italië had hij gehoopt op een glansrol, maar die kwam er donderdag niet.

Leandro Trossard - 6,5
    Trossard werd in aanloop naar het duel tegen de Italianen bestempeld als de man die het moest gaan doen. De Arsenal-speler liet lang iets te weinig zien, maar door wat provocerend gedrag liet hij een bepaalde grinta zien, waar de Rode Duivels behoefte aan hebben. Daarbij maakte hij de 2-2, waardoor hij nog een punt wist te redden.

Loïs Openda - 4,5
    Openda kende een dramatische wedstrijd tegen Italië. Niets lukte voor de spits van RB Leipzig en Alessandro Bastoni had hem de hele wedstrijd in zijn zak. Openda zal deze wedstrijd heel snel moeten vergeten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.