Hongarije over Nederlands elftal in aanloop naar Nations League

Hongarije opent aanval op Oranje: 'Als er een mogelijkheid is om te counteren...'

10 oktober om 21:25

    Marco Rossi en Zsolt Nagy verwachten een pittig duel voor Hongarije met Nederland. De bondscoach en de verdediger verwachten dat de Hongaren het lastig gaan krijgen tegen Oranje. De terugkeer van Adam Szalai is een goede opsteker voor Hongarije.

    Eerder in de Nations League ging Hongarije kansloos onderuit tegen Duitsland met 5-0. Toch verwacht Rossi dat het duel met het Nederlands elftal mogelijk nog lastiger wordt. "Je hoeft alleen maar te kijken naar waar hun spelers spelen, in welke teams en competities", zei de bondscoach op het persmoment. "Ze staan ​​ook hoger dan de Duitsers op de FIFA-wereldranglijst en zullen de wedstrijd willen domineren, de bal bezitten en het ritme van het spel bepalen."

    De bondscoach geeft prijs hoe het Hongaarse elftal het Oranje van Ronald Koeman wil gaan bestrijden. "Als er een mogelijkheid is om te counteren, dan moeten we die kans snel grijpen. We moeten ook profiteren van de standaardsituaties", aldus Rossi.

    Nagy, verdediger van de Hongaren, verwacht eveneens een moeilijke avond in de Puskas Arena. De verdediger, die actief is in de Hongaarse competitie, hoopt daarom voor een verrassing te kunnen zorgen. "Een goed resultaat betekent niet alleen overwinning, maar ook of we er goed uitzien op het veld. We bereiden elke wedstrijd zo voor zodat we elkaar na afloop in de ogen kunnen aankijken en in de spiegel kunnen kijken."

    Een welkome opsteker voor Hongarije is de terugkeer van Szalai. De spits stopte in 2023 met voetballen, maar keert nu terug bij de Hongaarse bond. De 88-voudig international voegt zich bij de staf. "We zijn blij dat Adam is teruggekeerd. Het karakter dat hij als speler en aanvoerder had, is niet veranderd. Hij heeft overal aandacht voor en motiveert het team", aldus Nagy. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.