Kabasele beleeft nog late kinderdroom:

Kabasele beleeft nog late kinderdroom bij Udinese: “Cannavaro als coach”

Vandaag om 17:40

Christian Kabasele hoort stilaan tot de categorie ‘vergeten Belgische voetballers in het buitenland’. Onze 33-jarige landgenoot is intussen aan zijn tweede jaar bij het Italiaanse Udinese bezig. Die ploeg beleeft mooie dagen.

Udinese valt gerust één van de verrassingen van deze jaargang van de Serie A te noemen. De zwart-wit-hemden stonden enkele weken geleden zelfs op nummer één. Nu pleisteren ze nog steeds op plaats vijf. En dan te zeggen dat Udinese vorig seizoen slechts nipt de degradatie had vermeden … “Het is dag en nacht verschil”, moet ook Kabasele zich eens in de arm knijpen bij L’Avenir.

In zijn eerste seizoen bij Udinese stond de gewezen Rode Duivel onder leiding van levende legende Fabio Cannavaro. Hoewel de resultaten dus tegenvielen, legde hij de basis voor deze successen, benadrukt Kabasele. Met opvolger Kosta Runjaic gaat het Udinese nu voor de wind. Toch blikt Kabasele tevreden terug. “Cannavaro als coach hebben, dat is opnieuw een droom die uitgekomen is”, besluit hij.

Kabasele zelf speelt overigens een hoofdrol in de recente hoogconjunctuur. De mandekker stond al zes keer aan de aftrap in de Serie en wist zelfs al eens te scoren. Zijn laatste optreden bij de Rode Duivels dateert al van november 2017, toen hij de negentig minuten volmaakte tegen Japan (1-0).