Peter Vandenbempt zag zwakke Rode Duivels tegen Italië

Vandenbempt: "Ook tegen tien man hebben de Rode Duivels relatief weinig gecreëerd"

Vandaag om 10:32
Laatste update: om 10:54

De Rode Duivels toonden zich een half uur lang van hun slechtste kant in de Nations League-match tegen Italië. Maar ook na de rode kaart vond commentator Peter Vandenbempt de Belgen niet overtuigend.

Na een ronduit slechte beginfase keken de troepen van Domenico Tedesco tegen een 2-0 achterstand aan. Dat het daarna nog kon worden gerepareerd is voor Vandenbempt het enige positieve. “Een punt tegen Italië is in principe goed, maar hoopgevend kan ik deze prestaties gezien de omstandigheden moeilijk noemen”, analyseert hij bij Sporza.

Na de terechte rode kaart van de Italiaan Lorenzo Pellegrini kwamen de Rode Duivels iets beter in hun spel, maar echt overtuigend vond Vandenbempt het niet. "Toch stelde ik vast dat de Duivels ook tegen tien man relatief weinig gecreëerd hebben. Chapeau voor de stilstaande fases - cruciaal in het moderne voetbal - maar daarbuiten was er eigenlijk maar één echte kans.”

Maandag komt vicewereldkampioen Frankrijk naar Brussel en dan zal het beter moeten bij de Rode Duivels. “Het zal nodig zijn om de kansen gaaf te houden om bij de eerste twee te eindigen in de Nations League”, besluit Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.