Peter Vandenbempt over Italië tegen de Rode Duivels

Een "angstaanjagend" eerste half uur van België: "Defensief klopte er niks"

Vandaag om 07:45

Een half uur lang was het zeer matig wat de Rode Duivels lieten zien in de Nations League-match tegen Italië. Commentator Peter Vandenbempt vond het Belgische spel in Rome weinig hoopgevend.  

Al na 24 minuten keek België tegen een 2-0 achterstand aan in Rome: een dramatische openingsfase voor de ploeg van Domenico Tedesco. Dat de schade na de rode kaart van Lorenzo Pellegrini werd hersteld stelde maar ten dele gerust. “De échte waardemeter was voor mij de periode dat beide ploegen met elf op het veld stonden”, meent Vandenbempt bij Sporza

De commentator was flink geschrokken van de Belgische opening in het Stadio Olimpico en bereidde zich al voor op een heel vervelende avond. “Het eerste halfuur was toch ronduit angstaanjagend van de Duivels. Het leek echt op een dramatische avond uit te draaien.”

Vooral achteraan zag het er niet goed, vond Vandenbempt. "Defensief klopte er niks", analyseert hij. "Ik had de indruk dat ook Debast vaak twijfelde wat hij precies moest doen. Voorts zag De Cuyper er bij beide tegengoals niet goed uit."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.