Youri Tielemans reageert na Italië tegen de Rode Duivels

Tielemans ziet gemiste kans: "Gevoel dat we konden winnen blijft hangen"

Vandaag om 07:01

Youri Tielemans was tegen in de Nations League-match Italië de kapitein van de Rode Duivels. Na de wedstrijd stelde de middenvelder van Aston Villa dat vooral de start een pak beter zal moeten tegen Frankrijk.

Dat de Rode Duivels in Rome al zeer tegen een achterstand aanliepen was volgens Tielemans niet goed voor het vertrouwen. “Het is altijd een mentale tik om snel doelpunten te slikken”, zo wordt hij geciteerd bij Sporza. “We moeten veel beter als ploeg verdedigen. Dat moeten we goed analyseren. Het feit dat ze zo snel scoorden, maakte het moeilijk. Italië zette ook het blok goed.”

Na de rode kaart van Lorenzo Pellegrini kregen de Belgen het een stuk gemakkelijker. “Ik denk dat we Italië goed platgedrukt hebben in de tweede helft”, zei de kapitein daarover. “Met ons wedstrijdbegin moeten we blij zijn met een punt, maar achteraf blijft het gevoel hangen dat we konden winnen.”

Maandag staat nu vicewereldkampioen Frankrijk alweer te wachten, dat in Hongarije een 1-4 zege ging rapen tegen Israël. De Rode Duivels zullen dan beter uit de kleedkamer moeten komen, wist Tielemans. “We gaan er vol voor gaan tegen Frankrijk. Maar dan zullen we wel beter moeten starten.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.