Ondanks helft voetballes pakken de Rode Duivels een punt in Italië

Ondanks helft voetballes pakken de Rode Duivels een punt in Italië

10 oktober om 22:41
Laatste update: 10 oktober om 22:51

België leek donderdag klaar voor de slachtbank tegen Italië, maar na een rode kaart van Lorenzo Pellegrini keerde de match in de Nations League. De Rode Duivels sleepten uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit de brand.

Spalletti had geen verrassingen in petto. De bondscoach van de Italianen koos voor dezelfde elf die Frankrijk versloegen. Tedesco toverde wel een konijn uit de hoge hoed. Doku begon als rechtsachter. Door de afwezigheid van De Bruyne en Lukaku droeg Tielemans de aanvoerdersband.

Voor de Belgen begon de match dramatisch. Binnen de minuut stonden de Rode Duivels al op achterstand. Cambiaso tekende voor de openingstreffer. Na de 1-0 bleef Italië komen. Het thuisland was heer en meester. België zag af en de 2-0 van Retegui was verdiend.

Voor België leek de partij verloren, maar toen kreeg het de hulp van Pellegrini. De middenvelder raakte de achillespees van Theate. Eerst kreeg Pellegrini nog geel, maar na een tussenkomst van de VAR volgde toch de logische rode kaart.

De Rode Duivels profiteerden meteen van het mannetje meer op het veld. De Cuyper knalde de 2-1 op het bord. Het was voor de speler van Club Brugge zijn eerste interlanddoelpunt. De goal gaf België hoop.

In de tweede helft ging België op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur scoorde Trossard de 2-2. Daarna veranderde er niets meer aan de score.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.