Reactie Tedesco na het 2-2 gelijkspel tussen Italië en België

Tedesco: “Als wij de derde scoren, heeft Italië niks te zeggen”

10 oktober om 23:27

Italië – België eindigde donderdag op een 2-2 gelijkspel. Na de match reageerde Domenico Tedesco voor de camera van VTM. De bondscoach van de Belgen kwam terug op de positie van Jérémy Doku en het punt tegen de Italianen.

Tedesco zette Doku als rechtsachter. Dat pakte fout uit. Italië scoorde twee keer via die kant. Dat had volgens Tedesco niets te maken met de positie van Doku. "In balbezit was hij een winger. Hij kreeg veel kansen in balbezit. Nu wij tegengoals daar tegen krijgen, zie je iets anders. Dat lag niet aan zijn positiespel, maar aan onze compactheid."

Na de rode kaart van Lorenzo Pellegrini kwam België terug in de match. Dat zag Tedesco anders. "Wij waren al terug in de partij aan het komen voor de rode kaart. De uitsluiting kwam er na onze pressing. Het is wel belangrijk dat we zijn teruggekomen in de partij."

België sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit de brand. "En je weet dat het soms nog moeilijker is tegen tien man. Maar als wij de derde goal scoren, heeft Italië niets te vertellen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.