Domenico Tedesco over gelijkspel Rode Duivels tegen Italië

Tedesco zag stugge tegenstrever: "Tegen tien Italianen is het vaak nog moeilijker"

Vandaag om 07:31

In een match met twee gezichten gingen de Rode Duivels donderdagavond een punt rapen bij Italië. Bondscoach Domenico Tedesco kwam na afloop van de partij met zijn analyse.

Ook de bondscoach wist dat zijn Rode Duivels twee totaal uiteenlopende helften hadden laten. “Het zelfvertrouwen van de Italianen groeide alleen maar na de 1-0, dus hadden we het erg moeilijk om ons weer in de match te knokken,” zo citeert Sporza Tedesco.

De wedstrijd keerde ten goede voor de Belgen toen Lorenzo Pellegrini werd weggestuurd na een zeer harde tackle. “We hadden het echt lastig en de rode kaart heeft ons enorm geholpen”, gaf de bondscoach eerlijk toe. 

Al op het uur stond het weer gelijk, maar grote kansen om te gaan winnen kregen de Rode Duivels daarna niet meer. “Tegen tien Italianen is het vaak nog moeilijker om te scoren”, vertelt Tedesco daarover. “Ze weten wel hoe ze moeten verdedigen. Maar het waar: we moeten gewoon nog zuiverder voetballen in de zone van de waarheid.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.