Alderweireld zet 'tv-carrière' in 'Het huis'

Alderweireld zet 'tv-carrière' verder en komt in nieuwe seizoen van 'Het huis'

Vandaag om 16:36

Toby Alderweireld staat voor altijd te boek als de man die Royal Antwerp FC naar haar eerste titel in ruim zestig jaar schoot. De laatste tijd kan je hem echter ook op het televisiescherm zien, bijvoorbeeld als analist bij VTM. Nu komt daar nog een 'hoofdrol' bij.

Alderweireld zit namelijk in het nieuwe seizoen van 'Het huis', de gesmaakte reeks van reportagemaker Erik Goens. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Het is al weer het tiende seizoen van het programma, maar het is pas voor het eerst dat een voetballer zijn opwachting zal maken. Eerder kwamen onder meer Nina Derwael en Wout Van Aert al langs in het huis.

De voetbalfan zal trouwens aan zijn of haar trekken komen, want er duikt nog een figuur uit het wereldje op. Ook Wesley Sonck is opgenomen in de gastenlijst. De oud-spits van de Rode Duivels komt uiteraard wel vaker op tv. Vanaf eind oktober gaat 'Het huis' van start op VRT1. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.