Premier League wil 3 grote veranderingen doorvoeren

'Premier League wil drie baanbrekende veranderingen doorvoeren voor verslaggeving'

Vandaag om 16:23

De Premier League is voornemens om drie grote veranderingen door te voeren om de verslaggeving van wedstrijden te verbeteren, zo schrijft The Daily Mail. De twintig clubs hebben deze reeks voorstellen inmiddels ontvangen van de competitie.

Het eerste idee is om gewisselde spelers te interviewen, zodra zij het veld hebben verlaten. 'Clubs krijgen te horen dat de interviews positief moeten zijn en niet uit meer dan twee vragen, die gebaseerd zijn op het spel, mogen bestaan', zo valt er te lezen. Volgens The Daily Mail zijn Manchester United, Manchester City, Newcastle United en Arsenal betrokken geweest bij het opstellen van dit idee.

Daarnaast wil de Premier League dat er gefilmd mag worden in de kleedkamers tijdens de uitzendingen omtrent de competitieduels. 'De beelden, zo is de clubs verteld, moeten positief zijn en er niet er gericht op zijn om iemand uit de tent te lokken', klinkt het. De clubs hebben te horen gekregen dat er verduisterings- en audioregelingsopties zullen zijn in de kleedkamer als extra beschermingslaag.

Ten slotte wil de competitie in de rust een kort interview met een speler of trainer. Dat is in de Jupiler Pro League bijvoorbeeld al het geval. De media mogen hierbij kiezen uit een lijst van vijf personen die door de club is samengesteld. Ook deze interviews moeten positief zijn en mogen niet meer dan drie vragen bevatten over de wedstrijd. 'De clubs is verteld dat ze minstens twee keer per seizoen één van de drie ideeën moeten uitvoeren', besluit de tabloid.