Jan Mulder over keuzes Domenico Tedesco bij Italië tegen de Rode Duivels

Mulder: "Ik denk dat hij zelfs Lukaku nog op de rechtsachter zou kunnen zetten"

Vandaag om 09:03
Laatste update: om 09:09

Domenico Tedesco kreeg donderdagavond de nodige kritiek op zijn tactische keuzes te verduren. Vooral de defensieve rol van Jeremy Doku wekte verbazing op, ook bij analist Jan Mulder.

Tedesco verweerde zich door te zeggen dat hij Doku gewoon vooraan had geposteerd. “In balbezit was hij een winger. Hij kreeg veel kansen in balbezit. Omdat wij tegengoals daar tegen krijgen, zie je iets anders. Dat lag niet aan zijn positiespel”, vertelde hij na afloop. 

In de analyse achteraf in de studio bij VTM had Mulder daar geen goed woord voor over en hij kwam met een duidelijk advies aan de bondscoach. “Dat we met Doku onze aanvallende kracht verloren, dat vindt hij blijkbaar niet zo belangrijk. Hij moet echt helemaal anders gaan denken.”

De Nederlander acht Tedesco tot veel in staat, zo blijkt wel uit de grap die hij daarna nog maakte over de bondscoach. “Ik denk dat hij zelfs Lukaku nog op de rechtsachter zou kunnen zetten.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.