Maxim De Cuyper over zijn goal bij de Rode Duivels tegen Italië

Fraaie treffer De Cuyper was spontane actie: “We hadden er niet op getraind”

Vandaag om 08:47

De match tegen Italië was er een van ups en downs voor Rode Duivel Maxim De Cuyper. De linksachter ging niet vrijuit bij beide tegengoals, scoorde fraai de 2-1 en trapte ook de hoekschop waaruit de gelijkmaker viel.

Vooral bij de openingstreffer van de Italianen zag De Cuyper er niet goed uit. “Mijn positie is niet slecht, ik moet die bal gewoon beter verwerken en dan is het opgelost”, klinkt het schuldbewust van de speler van Club Brugge bij Sporza

Vlak voor de rust nam De Cuyper revanche door met fraai schot van net buiten de zestien zijn eerste interlandgoal te scoren. Het leek op een ingestudeerde truc met Tielemans en Trossard, maar het bleek een spontane actie. “We hadden er niet op getraind”, vertelt De Cuyper. “Ik had die actie in mijn hoofd en ze waren er direct mee akkoord.”

Vooraf was er wel gesproken over de ruimte die er achteraan bij de Italianen lag en dat had De Cuyper op een idee gebracht. “Er lag wel wat ruimte omdat hun verdedigende lijn redelijk laag stond en we voeren dat perfect uit. Een ideaal moment voor de 2-1”, besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.