Leandro Trossard na gelijkspel Rode Duivels bij Italië

Trossard over slechte openingsfase: "Druk zetten werd niet goed uitgevoerd"

Vandaag om 08:30

Bij afwezigheid van Kevin De Bruyne was er donderdagavond tegen Italië een belangrijke rol weggelegd voor Leandro Trossard bij de Rode Duivels. De aanvaller tekende voor de 2-2 en redde zo een Belgisch punt.

De vorige interlandperiode wilde bondscoach Domenico Tedesco andere spelers een kans geven en werd de Arsenal-man niet geselecteerd. Tegen Italië keerde Trossard terug als basispion en beleefde hij met de ploeg een zeer moeilijke openingsfase. “We hadden op voorhand afgesproken hoe we druk moesten zetten”, vertelt Trossard nochtans bij Sporza. “Dat werd op een gegeven moment niet goed uitgevoerd, waardoor we allemaal op een eiland voetbalden.” 

Het kantelpunt was natuurlijk toon de AS Roma-speler Lorenzo Pellegrini werd weggestuurd. “Die rode kaart heeft ons zeker geholpen om opnieuw in de wedstrijd te komen. Daarna voetballen we goed, creëren we kansen en scoren we ook nog twee goals."

Trossard wilde toch vooral het herstel na de achterstand als een van de belangrijke positieve punten meenemen naar de match tegen Frankrijk, die maandag op het programma staat. “Is dit een punt van weerbaarheid? Ik denk het zeker”, besloot de aanvaller.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.