Lorin Parys over technische innovatie in het Belgische profvoetbal

Pro League-CEO over technische innovatie: "Nog niet eerder gedaan in het voetbal"

8 oktober om 19:18

Dinsdag werd bekend dat de Pro League enkele technologische innovaties wil gaan doorvoeren vanaf het seizoen 2025-2026. CEO Lorin Parys onthulde de beweegredenen van de organisator van de profcompetities.

“De Belgische competitie zal nooit één van de vijf grootste in Europa worden, dus beseften we dat we het slim moesten aanpakken”, wordt Parys geciteerd in Het Nieuwsblad. En dus verzocht de Pro League de clubs om na te denken over technologische vernieuwingen.

De plannen komen dus van de clubs, zo bleek uit de toelichting van Parys bij de voorstelling van de nieuwe plannen. “We hebben eerst aan de clubs gevraagd wat zij wilden, wat zij nodig hadden. Op basis daarvan hebben we een opdracht uitgeschreven en bedrijven uitgekozen om de specifieke noden op te vullen.” 

Alle clubs uit de Jupiler Pro League, de Lotto Super League en de Challenger Pro League krijgen toegang tot het nieuwe technische platform. “We combineren drie systemen op één platform”, klinkt het fier van Parys. “Dit is ook nog niet eerder gedaan in het voetbal.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.