'Anderlecht wil Mason nog deze week vastleggen als de nieuwe hoofdtrainer'

'Anderlecht wil Mason nog deze week vastleggen als de nieuwe hoofdtrainer'

Vandaag om 20:18

Dinsdag werd bekend dat Ryan Mason de topkandidaat is om de nieuwe coach van RSC Anderlecht te worden. Paars-wit hoop zijn komst eind deze week rond te maken, meldt HLN.

De 33-jarige trainer is momenteel assistent van Ange Postecoglou bij Tottenham Hotspur, Bij die club heeft hij ook een verleden als speler. Bij de Spurs stond hij 54 keer samen met de huidige van Anderlecht op het veld: Jan Vertonghen.

Na het afhaken van Mark van Bommel en de Serviër Vladimir Ivic is Mason nu target nummer één geworden. Interim-trainer David Hubert zou volgens de krant onderdeel moeten blijven van de coachingsstaf, maar in welke rol is nog niet precies duidelijk.

De Engelsman is inmiddels al in België en de gesprekken met de clubleiding van paars-wit zijn in volle gang. Anderlecht hoopt nu eind deze week de deal rond te maken, er moet echter nog een akkoord worden gevonden met Tottenham.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.