‘Mason in beeld om nieuwe hoofdtrainer RSC Anderlecht te worden’

‘Mason (33) in beeld om nieuwe hoofdtrainer RSC Anderlecht te worden’

Vandaag om 14:17

Ryan Mason is nadrukkelijk in beeld om de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht te worden, weet Het Laatste Nieuws. De 33-jarige oefenmeester is een voormalige ploegmaat van Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur, waar hij op dit moment assistent-trainer is.

Behalve zijn ervaring als assistent-trainer was Mason ook eerder actief als hoofd van de jeugdacademie en interim-hoofdcoach bij Tottenham. Na het afhaken van Mark van Bommel is Mason samen met Vladimir Ivic één van de overgebleven pistes om Brian Riemer op te volgen.

Bij Tottenham boekte Mason een record. Na het ontslag van José Mourinho was Mason de jongste interim-hoofdtrainer die ooit tijdens een wedstrijd van de Premier League aan het roer stond. Destijds was hij 29 jaar.

Mason is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Bij The Spurs speelde Mason nog samen met Vertonghen. In januari 2017 sloeg het noodlot toe voor Mason. Na een botsing met Gary Cahill liep hij een schedelbreuk op. De middenvelder verkeerde in levensgevaar, maar hersteld. Het betekende het einde van zijn voetbalcarrière.

Mason heeft al de nodige lof ontvangen voor zijn kwaliteiten als oefenmeester. De jonge trainer heeft ervaring als assistent van Antonio Conte en ook onder Ange Postecoglou is hij assistent. De trainer zoekt nu naar een mogelijkheid om zijn kwaliteiten als hoofdtrainer te tonen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.