Acht wedstrijden schorsing na bijtincident

Acht wedstrijden schorsing voor aanvaller na bijtincident in Engeland

Vandaag om 14:15

De Engelse voetbalbond heeft Milutin Osmajić voor maar liefst acht wedstrijden geschorst. Tijdens een opstootje beet de Montenegrijnse aanvaller zijn tegenstander in de nek tijdens derby tussen Preston North End en Blackburn Rovers (0-0).

De streekderby tussen Preston North End en Blackburn Rovers liep behoorlijk uit de hand. Tijdens een opstootje zette Osmajić zijn tanden in de nek van de 22-jarige Owen Beck. Tot verbazing van nagenoeg iedereen kreeg Beck een directe rode kaart, vanwege een eerdere overtreding en kwam Osmajić weg met geel.

De Montenegrijns international werd daags na de wedstrijd door de Engelse voetbalbond alsnog aangeklaagd voor gewelddadig gedrag, wat nu tot een schorsing heeft geleid. Osmajić is voor acht duels geschorst door de Engelse voetbalbond. Daardoor moet hij tot eind november toekijken. 

Bovendien heeft Osmajić een boete van bijna achttienduizend euro ontvangen. Woensdag liet Preston al weten hem intern te hebben gesanctioneerd, maar de club ging niet dieper in op die straf.

De laatste speler die in Engeland werd bestraft voor een bijtincident was Luis Suárez in 2013. Hij kreeg destijds een schorsing van tien duels voor het bijten van Chelsea-speler Branislav Ivanović.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.