Zeno Debast neemt het op voor Brian Riemer bij RSC Anderlecht

Debast en Riemer in contact: “Na ontslag Anderlecht stuurde ik hem meteen”

Vandaag om 17:28

Zeno Debast maakte deze zomer de overstap van RSC Anderlecht naar Sporting Lissabon. Ondertussen is Brian Riemer niet langer de coach van paars-wit. In een interview met Het Nieuwsblad werpt hij een blik op de veranderingen bij zijn voormalige club. 

Debast verdedigde Riemer ondanks de kritiek die de Deense coach te verduren kreeg. “Als we die dag (tegen Club Brugge) wel kampioen waren geworden, zeurde nu niemand over Brian Riemer”, gelooft Debast. 

“Het was misschien niet het mooiste voetbal, maar we deden toch mee voor de hoofdprijs. Dan vind ik die aanpak niet zo slecht,” aldus Debast. De centrale verdediger van Lissabon geeft ook aan dat hij vorig jaar erg tevreden was met de rol die hij van Riemer kreeg. De twee konden het wel vinden …

Na het ontslag van Riemer zocht Debast dan ook contact met de Deense coach. “Ik heb hem meteen een bericht gestuurd en kreeg binnen de minuut al antwoord. Brian is en blijft een fijne mens. We hielden altijd contact.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.