'RSCA-target' Solet tekent bij Udinese

OFFICIEEL: Transfervrij 'Anderlecht-target' heeft nieuwe club, kiest voor Serie A

Vandaag om 16:02

Oumar Solet gaat zijn carrière vervolgen bij het Italiaanse Udinese. Dat meldt de club op de online kanalen. De Franse verdediger was na zijn contractontbinding bij RB Salzburg transfervrij en werd gelinkt aan RSC Anderlecht. Solet heeft gekozen voor een avontuur in de Serie A.

Solet was ontevreden bij het RB Salzburg van trainer Pepijn Lijnders en liet zijn contract ontbinden. Anderlecht was deze zomer naarstig op zoek naar verdedigende versterkingen en ook de naam van Solet zong rond in Anderlecht. Eerder werd aangegeven dat Anderlecht contact had met de entourage van Solet.

Afgelopen zomer leek Solet nog hard op weg naar TSG Hoffenheim, maar na zijn medische keuring en een aantal gesprekken om de laatste plooien glad te strijken, ging die transfer niet door. 

De 24-jarige stopper heeft nu getekend bij Udinese. Voor zijn periode in Salzburg speelde hij voor Stade Laval, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In 2018 maakte hij voor anderhalf miljoen euro de overstap naar Olympique Lyon, dat hem twee jaar later voor 4,5 miljoen euro verkocht aan Salzburg.